Kaip vidpadžiai gali padėti sumažinti skausmą keliuose

Kelių skausmas gali būti ir nestiprus, ir labai intensyvus. Dažniausia jaučiamas aštrus, deginantis pojūtis, traškėjimas, spragsėjimas, taip pat sunkumų iškylą bandant sulenkti ar ištiesti koją, lipant laiptais ar tiesiog vaikštant. Kelių skausmai atsiranda dėl įvairių priežasčių: antsvorio, intensyvaus sporto, patirtų traumų ir t.t. Sumažinti patiriamus kelių skausmus galima ir profilaktinėmis priemonėmis. Viena jų ­– ortopediniai vidpadžiai.

Ortopediniai vidpadžiai sukurti taip, kad pagerintų eiseną, užtikrintų taisyklingą atramą pėduose einant. Jie padeda sumažinti skausmą keliuose, jaučiamą diskomfortą sąnariuose, suteikia daugiau stabilumo einant, padeda palaikyti taisyklingą laikyseną, pusiausvyrą, amortizuoja einant ar bėgant, taip apsaugo pėdas nuo stiprių smūgių.

Svarstote, kaip jums gali padėti vidpadžiai, jeigu jie dažniausiai naudojami pėdų problemoms?

Dažnai nė nesusimastome, kokią įtaką keliams daro netinkama mūsų pėdų padėtis ar kitokios jų deformacijos. Pėdos – kaip viso mūsų kūno pagrindas, todėl bet kokie pėdoms kylantys iššūkiai, pavyzdžiui, plokščiapadystė, netaisyklinga padėtis, ilgainiui gali sukelti laikysenos ir apatinės kūno dalies problemų, tokių kaip kulkšnių, kelių, klubų, apatinės nugaros dalies skausmus. Vidpadžiai palaiko pėdą idealiausioje padėtyje, dėl ko sumažėja apkrova keliams.

Kokius vidpadžius rinktis, kad būtų didžiausias efektas malšinant kelių skausmus

Ortopediniai vidpadžiai gali labai palengvinti kelio skausmą, kurį sukelia pėdų ar kulkšnių netinkama padėtis. Tokie vidpadžiai yra sukurti pagerinti biomechaniką ir eiseną. Paprastai jie turi būti pagaminti iš minkštų medžiagų, tokių kaip putų guma arba oda, kad būtų patogiau. Svarbu pasirinkti batų dydį atitinkančius vidpadžiu, kad tinkamai priglustų. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į jūsų pėduose slypinčias pėdas, išsiaiškinti ar nėra plokščiapadystės, taip pat apgalvoti savo gyvenimo būda, pavyzdžiui, galbūt dažnai avite batus pakeltais kulnais, kas padidina kelių apkrova. Pagal tai reikėtų pasirinkti ir labiausiai jums tinkančius vidpadžius.

Padėti išsirinkti jums labiausiai tinkančius vidpadžius gali ir gydytojas ar ortopedijos srityje dirbantis medicinos darbuotojas. Gydytojas individualiai įvertintų jūsų eiseną, pėdų padėtį ir panašiai, pagal tai rekomenduotų jums tinkamiausias ortopedines priemones, o tuo pačiu ir patartų kokių kitų priemonių dar galima imtis norint sumažinti jaučiamus skausmus, prireikus paskirtų gydymą.

Share this post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


0
    0
    Jūsų Krepšelis
    Jūsų krepšelis tusčiasGrįšti į parduotuvę