Kodėl svarbu patogi avalynė ir kaip ją išsirinkti?

Avalynė yra kasdienio mūsų gyvenimo dalis. Kartais nė nesusimąstome, kiek daug laiko iš tiesų praleidžiame avėdami įvairią avalynę. Todėl labai svarbu rinktis ne tik gražius, bet ir kokybiškus batus. Būtent patogi avalynė užtikrina gerą savijautą ir padeda išvengti pėdų skausmo.

Kaip suprasti, kad avalynė – netinkama?

Gražią, bet ne patogią avalynę renkasi daugybė žmonių. Pirmiausia tai yra vaikai, nes jie dar nesupranta, kaip svarbu, kad batai būtų patogūs ir nevargintų kojų. Tad tėvams ne retai tenka leistis į derybas, kad vaikui nupirktų ne tik gražius, bet ir kokybiškus batus. Dėl to pastaruoju metu ypač populiarūs vaikiški ortopediniai batai. Taip pat dažnai patogumą į antrą planą nustumia moterys, kai ieško dailių batelių. Vakarėliui ar susitikimams rinktis aukštakulnius, kurie ne visada yra itin patogūs, nėra blogai. Tačiau jeigu pastebite, kad po tam tikros avalynės nešiojimo, jaučiatės blogai reikėtų susirūpinti, ar avalynė pasirinkta tinkamai.

  • Pėdos prakaituoja. Jeigu pastebite, kad avint konkrečius batus, kiekvieną kartą nusiavus, koja yra suprakaitavusi, tai signalas, kad avalynė yra netinkama. Greičiausiai ji pagaminta taip, kad neleidžia odai kvėpuoti, todėl susidaro prakaitas.
  • Skauda kojas. Dar vienas dažnas signalas, kad Jūsų avalynė yra netinkama, tai kojų skausmas. Į jį nereiktų numoti ranka, nes tai vargina ir gali sukelti rimtesnių problemų. Dažniausiai kojas skauda dėl nepatogios ir sunkios avalynės.
  • Kojos patinusios. Patinusios kojos gali būti dėl tos pačios priežasties, dėl ko ir kankina prakaitavimas. Kai avalynė yra netinkamai pagaminta, ji neleidžia pėdai kvėpuoti, tuomet ji ima tinti. Tai ypač pastebima vakare, jeigu avalynę nešiojate visą darbo dieną.
  • Jaučiasi tempimas. Kartais kojas gali tempti, jas sunku pajudinti, o tai reiškia, kad pasirinkti batai nėra tinkami. Greičiausiai jie yra arba netinkamo dydžio, arba jų vitpadis pagamintas nekokybiškai. Tokių batų reikėtų vengti.

Kaip išsirinkti patogią avalynę?

Renkantis avalynę, skirkite dėmesio jos kokybei. Jeigu norite pamiršti skaudančias kojas ir varginantį, nemalonų pojūtį nusiavus batus, reikėtų žinoti, pagal kokius kriterijus rinktis avalynę, kad to išvengtumėte.

  • Lengvi batai. Batai turi būti lengvi, kad nevargintų Jūsų kojų ir kad nusiavus juos, nejaustumėte skausmo ar tempimo jausmo. Batų svoriui reikėtų skirti daug dėmesio, renkantis avalynę.
  • Kvėpuojanti medžiaga. Tik tokie batai, kurie pagaminti iš orui pralaidžios medžiagos, leis jaustis gerai Jūsų pėdai. Labai svarbu, kad ir batuose kojos kvėpuotų, tuomet jos neprakaituos ir netins.
  • Pritaikytas vitpadis. Jeigu norite, kad avalynė būtų patogi, reikėtų rinktis prie pėdos prisitaikančius vitpadžius, kurie dažniausiai yra ortopedinėje avalynėje.
  • Apsauga nuo krūvio. Kokybiškas vitpadis sugeria mikrosmūgius, paskirsto krūvį ir taip saugo Jūsų pėdas ir netgi nugarą.

Kada verta rinktis ortopedinius batus?

Pastaruoju metu ypač populiarus pasirinkimas – ortopediniai batai arba ortopedinė avalynė. Tai yra batai, kurie pagaminti taip, kad atitiktų visus prieš tai išvardytus kokybiškos avalynės kriterijus. Ortopedinė avalynė yra itin lengva, minkšta, ji prisitaiko prie Jūsų kojos ir nevargina net po ilgo nešiojimo. Taip pat jų padas neslysta, todėl ortopedinės avalynė yra vienas dažniausių pasirinkimų darbui gydymo, maitinimo, ugdymo įstaigose ar bet kuriame darbe, kuriame reikia ilgai būti su batais. Tačiau tai nebūtinai yra darbui skirta avalynė. Gamintojai siūlo įvairių modelių ir stilių ortopedinius batus. O taip pat ir dėl ortopedinės avalynės patogumo, daugybė žmonių renkasi juos kaip kasdienius arba laisvalaikio batus.

Share this post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


0
    0
    Jūsų Krepšelis
    Jūsų krepšelis tusčiasGrįšti į parduotuvę