Kaip naudoti akupresūros kilimėlį? 

Daugelis žmonių jau sužinojo apie teigiamą akupresūros kilimėlio poveikį. Apie tai, kaip veikia akupresūros kilimėlis, galite perskaityti mūsų straipsnyje čia . Ar įsigijote akupresūros kilimėlį ir galvojate, kaip tinkamai naudoti akupresūrinį kilimėlį? Ar norite, kad jo naudojimas būtų ne tik efektyvus, bet ir malonus? Šiame straipsnyje rasite keletą patarimų. 

Visų pirma, akupresūros kilimėlį turėtumėte naudoti kiekvieną dieną! Naudodamiesi kilimėliu turėtumėte laikytis toliau pateiktų laiko nurodymų:

*Pradedantiesiems: 5-10 minučių,

*Šiek tiek pažengusiems: 10-20 minučių,

*Pažengusiems: 20-40 min.

Žinoma, daug kas priklauso nuo asmeninių fizinių galimybių, norų ir atsparumo skausmui bei kylančiam diskomfortui, kuris gali būti jaučiamas pirmomis naudojimosi kilimėliu akimirkomis.

Kaip jausitės naudodami masažinį kilimėlį. Taikoma visų tipų akupresūros kilimėliui.

Pirmosios akimirkos su kilimėliu jus gali nustebinti. Kai kuriuos teigiamai, kitus neigiamai, ir tai normalu. Iš pradžių rekomenduojama atsigulti ant kilimėlio su plonais, lengvais drabužiais (pvz., marškinėliais). Jeigu norite intensyvesnės stimuliacijos arba jau kilimėliu naudojatės ne pirmą kartą, rekomenduojama ant akupresūros kilimėlio gulėti vien tik su apatiniais.

Tokiu būdu kilimėlio veikimas bus efektyvesnis. Naudojant kiek ilgiau, galima prailginti ir laiką gulint ant kilimėlio, pritaikyti prie savo poreikių, stimuliuoti labiau skaudančias kūno vietas, pavyzdžiui, kaklą, juosmenį ir t.t.

Norėdami intensyviau stimuliuoti tam tikras kūno vietas, toje vietoje, kur jaučiate didžiausią įtampą ar skausmą, po kilimėliu padėkite, pavyzdžiui, susuktą rankšluostį. Taip pat tam tikroms kūno vietoms, tokioms kaip kaklas, pečiai, juosmuo, šlaunys, blauzdos ir t.t., stimuliuoti galite panaudoti ir prie kilimėlių pridedamą akupresūrinę pagalvę.

KILIMĖLĮ GALIMA NAUDOTI KELIAIS BŪDAIS

Galima kilimėlį naudoti gulint ant nugaros. Nuotraukoje – ECO akupresūros kilimėlis.

GULINT

Kaip naudoti akupresūros kilimėlį? Gulima padėtis yra lengviausias ir dažniausiai pasirenkamas akupresūros kilimėlio naudojimo būdas. Kuo kietesnis paviršius po kilimėliu, tuo spygliukai intensyviau stimuliuos odos audinius. Padėjus kilimėlį ant lovos ar čiužinio, pojūčiai bus kiek švelnesni, kūnas bus stimuliuojamas kiek mažiau. 

Kai jaučiate stiprų skausmą ar įtampą tam tikroje kūno vietoje, po kilimėliu galite padėti, pavyzdžiui, susuktą rankšluostį ar nedidelę pagalvę, kad padidintumėte jo poveikį būtent toje vietoje. 

Žmonėms, kenčiantiems nuo nemigos, kilimėlį rekomenduojama naudoti prieš pat miegą, siekiant sumažinti įtampą ir giliai atsipalaiduoti. Taip pat galite gulėti ant pilvo. Tai padidins odos elastingumą, paskatins žarnyno darbą ir palengvins menstruacijų spazmus.

Naudokite sėdėdami. Nuotraukoje – ECO akupresūros kilimėlis.

 SĖDINT

Kilimėlis yra puiki pagalba dirbantiems sėdimą darbą, daug valandų praleidžiantiems prie savo darbo stalo. Kilimėliai užpildomi lanksčia medžiaga, kuri leidžia jį pritaikyti pagal mūsų pageidavimus. Jei dirbate biure, padėkite jį ant kėdės ar fotelio, kad sėdėdami ant jo galėtumėte atsiremti nugara. Tada masažas vienu metu atliekamas išilgai stuburo ir apima sėdmenis bei dalį šlaunų (priklausomai nuo perkamo kilimėlio dydžio). 

Sėdint galite naudoti ir tuomet, kai žiūrite televizorių, skaitote knygą ir pan.

Taip pat naudoti galima ir automobilyje, ypač tinka važiuojant ilgą atstumą. Kilimėlį padėkite ant automobilio sėdynės ir mėgaukite masažu net vairuojant. Akupresūros kilimėlis padės pamiršti vairuojant kylančius nugaros skausmus.

Galite tiesiog atsistoti ant akupresūros kilimėlio ir taip stimuliuoti pėdų taškus. Nuotraukoje – ECO akupresūros kilimėlis.

 

STOVINT

Taip pat galite stovėti ant kilimėlio. Stovint atliekamas pėdų masažą. Stimuliuojami receptoriai pėdose skatina vidaus organų darbą. Pasidėkite kilimėlį virtuvėje, pavyzdžiui, gamindami maistą, svetainėje – lygindami arba vasarą, lauke, kai praktikuojate jogą. Pėdos bus regeneruotos, o tuo pačiu pagerės jūsų organizmo darbas.

Daugybė akupresūrinių kilimėlių naudojimo galimybių ir metodų reiškia, kad juos galite naudoti reguliariai. Kilimėlis gali jus lydėti beveik visose gyvenimo veiklose tiek namuose, tiek darbe. 

Prie visų mūsų kilimėlių yra pridedami krepšiai, kurių dėka akupresūros masažinius kilimėlius galėsite su savimi pasiimti bet kur. Prie mūsų itin kokybiškų ir intensyvių ECO akupresūros kilimėlių visiškai nemokamai pridedamas tvirtas ir ilgaamžis lininis krepšys.

SVARBU

AKUPRESŪROS KILIMĖLIS – KONTRAINDIKACIJOS

Kontraindikacijų yra nedaug, tačiau jas privalote žinoti. Naudoti kilimėlio nerekomenduojama, jeigu:

*sergate odos ligomis ar turite kitokių jos pažeidimų, pavyzdžiui, žaizdos, nudegimai;

*turite kraujo krešėjimo problemų;

*esate nėščia arba maitinate kūdikį;

*turte mažiau negu 16 metų.

*neoplazma.

Share this post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


0
    0
    Jūsų Krepšelis
    Jūsų krepšelis tusčiasGrįšti į parduotuvę