Privatumo politika

Šioje Privatumo politikoje galite sužinoti, kokią informaciją apie Jus renkame, kai lankotės internetinėje parduotuvėje www.manopeda.lt pateikiate savo kontaktinę informaciją individualizuotiems komerciniams pasiūlymams gauti, ką su šia informacija darome, kiek laiko ją saugome ir kam perduodame. Taip pat čia rasite svarbios informacijos apie Jūsų teises, susijusias su Jūsų duomenų tvarkymu. Jūsų asmens duomenų valdytojas yra MB GES PREKYBA, kodas 305638166, Girulių 10, Vilnius, LT 12112, tel. +370 60448166, el. paštas info@manopeda.lt

Mes tvarkome Jūsų asmens duomenis vadovaudamiesi Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu (ES) 2016/679 (toliau – Reglamentas), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu ir kitais Jūsų asmens duomenų tvarkymui taikomais teisės aktais.
Privatumo politikoje vartojamos sąvokos suprantamos taip, kaip jos yra apibrėžtos Reglamente.
Su mūsų duomenų apsaugos pareigūnu galite susisiekti el. paštu: info@manopeda.lt arba kreiptis raštu į MB GES PREKYBA, kodas 305638166, Stoties 9B, Kretinga, LT 97122

Asmenys, kurie yra jaunesni negu 14 metų amžiaus, negali mūsų interneto svetainėje pateikti jokių savo asmens duomenų. Jei esate asmuo, kuris yra jaunesnis negu 14 metų amžiaus, prieš pateikdami savo asmens duomenis mūsų interneto svetainėje turite gauti savo tėvų arba kitų teisėtų atstovų (globėjų, rūpintojų) rašytinį sutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo.

Kokią informaciją apie Jus renkame ir kam ją naudojame?

Statistiniai duomenys apie naršymą svetainėje

Mes nuolat tobuliname interneto svetainę ir siekiame, kad naudotis mūsų svetaine www.manopeda.lt būtų kuo paprasčiau ir patogiau. Tam turime žinoti, kokia informacija labiausiai domina mūsų svetainės lankytojus, iš kurių miestų mūsų svetainė lankoma, kiek dažnai lankytojai prisijungia, kokią naršyklę naudoja, kokiu svetainės turiniu domisi, kokiuose įrenginiuose svetainė skaitoma ir panašiai.

Šią informaciją renkame naudodami „Google Analytics“ įrankius, kurie leidžia fiksuoti ir analizuoti, kaip svetainės lankytojai naudojasi svetaine. Daugiau apie „Google Analytics“ ir informaciją, kurią šie įrankiai leidžia rinkti, galite sužinoti čia >>

Jeigu pageidaujate, kad „Google Analytics“ įrankiai nefiksuotų informacijos apie Jūsų naršymą internete, galite panaudoti „Google Analytics“ atsisakymo naršyklės papildinį.

Taip pat naudojame hotjar.com įrankį, kuris įrašo lankytojų atliekamus pelės judesius ir paspaudimus svetainėje. Naudojame tik apibendrintus statistinius duomenis, nematome kiekvieno individualaus vartotojo paspaudimų ar judesių. Jei norite, kad šis įrankis nefiksuotų šių duomenų, galite išjungti šį įrankį čia >>

Teisinis pagrindas tvarkyti minėtą informaciją – mūsų teisėti interesai gerinti svetainės www.manopeda.lt ir mūsų komercinės informacijos pasiekiamumą (Reglamento 6 str. 1 d. (f) p.).

Slapukai

Kad svetainė tinkamai veiktų, į Jūsų įrenginį įrašome mažas duomenų rinkmenas, vadinamas slapukais. Tą patį daro dauguma interneto svetainių.

Kas yra slapukai?

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri apsilankius svetainėje išsaugoma Jūsų įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė gali tam tikrą laiką „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), o Jums nereikia jų iš naujo įvedinėti kaskart lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose. Slapukai taip pat padeda surinkti statistinę informaciją apie svetainės lankomumą. Slapukai įrašomi tik jeigu Jūs iššokančiame svetainės pranešime patvirtinate savo sutikimą, išskyrus slapukus, kurie reikalingi mūsų paslaugoms teikti.

Kam naudojame slapukus?

Mūsų svetainėje naudojami slapukai, kurie:

  • Atpažintų, ar svetainėje naršo tas pats lankytojas, kuris jau buvo apsilankęs;
  • Nustatytų, ar Jūs sutikote, kad slapukai būtų įrašomi Jūsų įrenginiuose;
  • Pateiktų Jūsų peržiūrėtų prekių sąrašą;
  • Pasiūlytų Jums mūsų svetainės turinį ar prekes pagal tai, kokias prekes peržiūrėjote svetainėje www.kaina24.lt;
  • Pagal lankytojo naršymo svetainėje istoriją pritaikytų lankytojui internete rodomą reklamą;
  • Fiksuotų statistiką apie svetainės lankomumą;
  • Prisimintų Jūsų, kaip „Google“ paslaugų naudotojo, atliktus pasirinkimus.

Slapukų naudojimo teisinis pagrindas – mūsų teisėti interesai užtikrinti techninį svetainės funkcionalumą (pvz., pirkinių krepšelio veikimą), o kai slapukai naudojami Jūsų parinktims įsiminti, statistiniais ir pritaikytos reklamos teikimo tikslais – Jūsų sutikimas. Toliau skyriuje „Kaip kontroliuoti slapukus?“ galite sužinoti, kaip atšaukti Jūsų duotus sutikimus dėl slapukų naudojimo.

Tiesioginė rinkodara (reklamos siuntimas)

Jeigu registruodamiesi ar pirkdami svetainėje sutikote, kad Jūsų nurodytu el. pašto adresu ar tel. Nr. siųstume Jums naujienas ir pasiūlymus, taip pat neprieštaravote, kad parinktume specialius pasiūlymus pagal Jūsų pirkimų, svetainės naršymo istoriją ir registracijos duomenis, arba juos užsisakėte naujienlaiškių skyriuje, arba davėte sutikimą gauti šiuos pranešimus, kai registravotės akcijoje, žaidime ar nuolaidai gauti, laikas nuo laiko atsiųsime Jums naujienų ar pasiūlymų. Galime pateikti reklamos pranešimų tiesiogiai Jūsų naudojamoje naršyklėje, jeigu su tuo sutiksite. Teisinis pagrindas siųsti šiuos pranešimus – mūsų teisėtas interesas reklamuoti mūsų parduodamas prekes ir paslaugas ir didinti jų pardavimus (Reglamento 6 str. 1 d. (f) p.) ir Jūsų sutikimas (Reglamento 6 str. 1 d. (a) p.). Turite teisę nesutikti gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus arba bet kada jų atsisakyti.


Jūsų asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslu bus tvarkomi 5 metus nuo Jūsų sutikimo davimo ir paskutinės bendravimo su Jumis dienos. Suėjus nurodytam terminui Jūsų asmens duomenys bus nedelsiant sunaikinti. Po Jūsų sutikimo dėl asmens duomenų tvarkymo atšaukimo, juos sunaikinsime automatiškai.

Pirkimo duomenys

Jums užsakant ir perkant prekes interneto svetainėje tvarkome Jūsų kontaktinius ir užsakymų duomenis – vardą, pavardę, adresą, telefoną, elektroninio pašto adresą, prekių pavadinimus, kiekius, kainas, atsiskaitymų duomenis, prekių atsiėmimo vietą. Jūsų elektroninio pašto adresą naudosime ir siekdami priminti apie krepšelyje paliktas prekes ir nebaigtą vykdyti užsakymą. Teisinis Jūsų asmens duomenų tvarkymo pagrindas yra pirkimo – pardavimo sutarties tarp Jūsų ir mūsų vykdymas (Reglamento 6 str. 1 d. (b) p.). Daugiau sužinoti apie šių duomenų tvarkymo tikslus ir apimtį galite pirkimo metu.

Šiuo tikslu tvarkomus Jūsų asmens duomenis saugosime ne ilgiau nei 10 metų nuo Jūsų atlikto pirkimo, išskyrus atvejus, kai laikantis teisės aktuose numatytų pareigų, pavyzdžiui, vykdant valstybės institucijų nurodymus ar dalyvaujant teisminiuose ginčuose Jūsų asmens duomenis reiks tvarkyti ilgiau nei nurodytas terminas.

Kokią informaciją apie Jus renkame ir kam ją naudojame?

Jūsų duomenis visada laikome saugiai ir reikalaujame, kad tai užtikrintų visi mūsų partneriai ir paslaugų teikėjai, kurie turi prieigą prie Jūsų duomenų.

Jūsų duomenis gali peržiūrėti:

  • MB GES PREKYBA darbuotojai, prižiūrintys interneto svetainės veikimą ir turinį;
  • Interneto svetainės turinio valdymo sistemos ir svetainės talpinimo paslaugų teikėjai;
  • Interneto svetainės analitikos paslaugų teikėjas Google LLC (Jungtinės Amerikos Valstijos), kiek tai būtina svetainės duomenų analitikos tikslais. Analitikos duomenų perdavimui taip pat taikomi sutartiniai įsipareigojimai dėl duomenų apsaugos, su kuriais galite susipažinti čia >>;
  • Svetainės turinio rinkodaros, reklamos kampanijų priežiūros paslaugų teikėjas, kiek tai būtina reklamos ir rinkodaros organizavimo tikslais;
  • Jei asmens duomenis pateikėte pageidaudami gauti individualizuotą komercinį pasiūlymą, Jūsų duomenis gali peržiūrėti pasiūlymą pateikęs MB GES PREKYBA darbuotojas, taip pat kiti darbuotojai ir paslaugų teikėjai, prižiūrintys individualizuotų komercinių pasiūlymų teikimo sistemą;
  • Tretiesiems asmenims su Jūsų išankstiniu sutikimu.
  • Slapukus, skirtus pritaikytai internetinei reklamai, gali įrašyti ir pasiekti šie paslaugų teikėjai:
    • UAB „Adform Lithuania“. Šio tiekėjo privatumo politiką rasite čia >>;
    • Facebook, Inc. Šio tiekėjo privatumo politiką rasite čia >>.
    • Google, LLC. Šio tiekėjo privatumo politiką rasite čia >>.
    • UAB „Adtarget.me“. Šio tiekėjo privatumo politiką rasite čia >>;

Jokiais atvejais Jūsų duomenų neparduodame.

Kiek laiko saugome Jūsų informaciją?

Jūsų asmens duomenis tvarkome ne ilgiau nei to reikalauja asmens duomenų tvarkymo tikslai, kuriais duomenys buvo surinkti, arba tokį laikotarpį, kokį nustato teisės aktai.

Asmens duomenų saugojimo terminus esame nurodę šioje Privatumo politikoje.

Statistinė „Google Analytics“ įrankiais ir kitų slapukų pagalba surinkta informacija paprastai naudojama iki 3 metų. Kadangi dalį šios informacijos gali ištrinti tik mūsų partneriai, jie nustato ir jos saugojimo terminus. Slapukai paprastai Jūsų įrenginiuose išlieka iki 2 metų laikotarpio.

Kaip galite susipažinti su savo duomenimis? Kokias teises turite?

Jei norėtumėte sužinoti, kokius duomenis esame apie Jus surinkę, galite kreiptis į mus šiuo el. paštu: info@manopeda.lt Šiuo adresu taip pat galite kreiptis prašydami duomenis ištaisyti, ištrinti, apriboti duomenų tvarkymą, atšaukti duotus sutikimus, nesutikti su duomenų tvarkymu remiantis mūsų teisėtu interesu, nesutikti su duomenų tvarkymu tiesioginės rinkodaros tikslais, jei taikoma, įgyvendinti teisę į duomenų perkeliamumą.

Gavę Jūsų prašymą pateikti duomenis ar įgyvendinti kitas Jūsų teises, privalėsime patikrinti (identifikuoti) Jūsų tapatybę. Šiuo tikslu mes galime prašyti Jus nurodyti Jūsų vardą, pavardę, el. pašto adresą ar telefono numerį ir lyginsime, ar Jūsų nurodyti duomenys sutampa su atitinkamais duomenimis. Prašyme susipažinti su vaizdo duomenimis papildomai turi būti nurodyta, kokiose konkrečiose MANOPEDA patalpose (parduotuvėse) ar teritorijoje ir kokiu metu lankėtės. Teisė susipažinti su vaizdo duomenimis įgyvendinama atvykstant peržiūrėti vaizdo įrašo MANOPEDA buveinės adresu.

Mes,  ne vėliau kaip per 1 kalendorinį mėnesį nuo Jūsų prašymo gavimo dienos, pateiksime Jums atsakymą, atsižvelgdami į prašymų sudėtingumą ir skaičių. Mes turime teisę 1 kalendorinio mėnesio laikotarpį pratęsti dar 2 mėnesiams, apie tai Jus informuodami iki pirmojo mėnesio pabaigos ir nurodydami tokio pratęsimo priežastis. Jeigu Jūsų prašymas pateikiamas elektroninėmis priemonėmis, atsakymą mes Jums taip pat pateiksime elektroninėmis priemonėmis, išskyrus atvejus, kai tai bus neįmanoma (pvz.: dėl itin didelės informacijos apimties) arba tuomet, jei Jūs prašysite Jums atsakyti kitu būdu.

Taip pat Jūs galite kreiptis į mūsų duomenų apsaugos pareigūną, el. paštu info@soksas.com.

Kaip kontroliuoti slapukus?

Jei pageidaujate, galite kontroliuoti ir (arba) ištrinti slapukus. Išsamesnė informacija pateikiama adresu aboutcookies.org arba allaboutcookies.org. Galite ištrinti visus Jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumą naršyklių nustatyti taip, kad slapukai nebūtų įrašomi Jūsų įrenginyje. Tačiau informuojame, kad tokiu atveju Jums gali reikėti rankiniu būdu pakeisti kai kurias parinktis kaskart, kai lankysitės interneto svetainėje, o kai kurios paslaugos ir funkcijos gali neveikti.

Čia galite atsisakyti atskirų reklamos paslaugų teikėjų slapukų:

Mūsų reklamos paslaugų teikėjai ir daugelis reklamos įmonių dalyvauja Europos interaktyvios skaitmeninės reklamos aljanse, kuris suteikia galimybę centralizuotai valdyti daugelio jos narių slapukų leidimus: Your online choices

Politikos pakeitimai

Ši Politika gali būti keičiama bet kuriuo metu. Jeigu ši Politika bus pakeista, apie tai Jus informuosime savo svetainėje Privatumo politika, kurioje taip pat rasite naujausią šios Politikos versiją.

Kur kreiptis dėl teisių pažeidimo?

Jei manote, kad Jūsų teisės į privatumą buvo pažeistos, galite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai, L. Sapiegos g. 17, 10312 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, faks. (8 5) 261 9494, el. paštas ada@ada.lt.

Privatumo politika paskutinį kartą atnaujinta: 2020 m. birželio 22 d.

0
    0
    Jūsų Krepšelis
    Jūsų krepšelis tusčiasGrįšti į parduotuvę