7 vidpadžių privalumai

Kodėl vidpadžiai reikalingi jūsų kojoms?

Kad jaustumėtės patogiai, išvengtumėte skausmo ir smūgių, batų vidpadžiai yra puiki priemonė, padedanti palaikyti tinkamą pėdų ir nugaros sveikatą.

Vidpadžių nešiojimas visą dieną gali suteikti daug naudos pėdoms ir likusiai kūno daliai. Taip yra dėl struktūrinių pėdų patobulinimų, kurie padeda reguliuoti viso kūno judesius.

Kai pagerėja pėdos laikysena, organizme įvyksta nemažai pokyčių, kurie gali būti naudingi ilguoju periodu. Štai kodėl vidpadžiai dažnai rekomenduojami žmonėms, turintiems plokščias pėdas, kaip gydymo programų dalis.

Jei neseniai įsigijote porą vidpadžių ir galvojate, ko tikėtis, čia yra septyni pagrindiniai privalumai, kuriuos jūsų vidpadžiai suteikia jūsų pėdoms ir kūnui. (Žinoma yra skirtingų vidpadžių, todėl ne visi vidpadžiai atlieka tas pačias funkcijas ir turi visus 7 privalumus. Geriausiai konsultuotis su gydytoju arba klausti informacijos pardavimo vietose)

1. Pėdos skliauto palaikymas

Tai bene didžiausias vidpadžių privalumas plokščio skliauto gydymui. Vidpadžiai su gerai išformuotomis arkomis padės palaikyti pėdos skliautą, pakeldami jį iki optimalaus lygio viso judėjimo metu.

Pėdos skliautui suteikiama atraminė jėga neleidžia jam plokštėti, o tai reiškia, kad vaikščiojant pėdos būna tinkamoje padėtyje. Dėl to jūsų pėdos skatinamos tinkamai judėti, o jūsų skliautai yra stipresni.

Kadangi jūsų skliautas atlieka svarbų vaidmenį sugeriant smūgio jėgas, atsirandančias pėdai liečiant žemę, jūsų pėdos bus apsaugotos nuo šių jėgų poveikio. Tai gali būti ypač naudinga, jei užsiimate sportu, kuriam reikia bėgioti ar šokinėti.

Pamatysite geresnius rezultatus, jei į reabilitacijos planą taip pat bus įtraukti blauzdos tempimo ir lanko stiprinimo pratimai.

Tokie pratimai taip pat skirti stiprinti skliauto raumenis, kad judesio metu pėdos skliautas būtų tvirtas.

2. Mažesnė tikimybė išsivystyti hallux valgus ir plantariniam fascitui

Jūsų vidpadžiai gali padėti sumažinti tikimybę susirgti įprastomis skausmingomis pėdų ligomis, tokiomis kaip padų fascitas ir hallux valgus. Šios pėdų ligos dažniausiai yra susijusios su netinkamu pėdos judėjimu, kurie būdingi žmonėms, turintiems plokščią pėdą.

Norėdami tai geriau suprasti, apsvarstykite padų fascito atvejį. Kai jūsų pėdos skliautas visiškai išsilygina, padų fascijos raištis taip pat yra priverstas ištempti daugiau nei įprasta.


Dėl to laikui bėgant prasideda uždegimas, o tai galiausiai sukelia skausmą kulno ir skliauto srityse. Pradėjus nešioti vidpadžius, uždegimo vieta padų fascijoje atsipalaiduoja ir jai neleidžiama persitempti, o tai suteikia laiko pėda sugyti ir atsigauti.

Tokiu būdu jūsų vidpadžiai gali būti naudojami pėdoms apsaugoti ir gydyti; vidpadžių nešiojimas sumažins tikimybę ateityje susirgti skausmingomis pėdų ligomis.

3. Pėdų skausmo šalinimas

Neretai tenka išgirsti žmones, kurie  turi plokščiapėdyste, skundžiantis pėdų skausmais. Tai atsiranda dėl įtempto skliauto judėjimo kiekvieną kartą, kai jis paliečia žemę.

Pėdos raumenys, raiščiai ir sąnariai yra priversti prisitaikyti prie šio plokštėjančio judesio, kuris ilgainiui juos nualina. Tai atsitinka tada, kai pradedate jausti skausmą kulno, skliauto ar kojų pirštų srityje.

Jūsų vidpadžiai ne tik padės tinkamai judėti pėdai, bet ir perskirstys spaudimą pėdoje. Tai daroma todėl, kad skausmingose vietose būtų išvengta perteklinio spaudimo.

Taigi vidpadžiai turi gydomąjį poveikį pėdoms, ypač jei jau kurį laiką kenčiate nuo pėdų skausmo.

4. Taisyklinga laikysena

Jūsų pėdos daro įtaka viso kūno judėjimui. Taigi, jei kyla problemų dėl pėdų, galite tikėtis problemų ir likusioje kūno dalyje.


Kai turite plokščius skliautus, jūsų pėdos yra linkusios krypti į vidų. Jūsų apatinė kūno dalis bando kompensuoti šį pėdos judėjimo nelygumą. Pavyzdžiui, jūsų blauzdos ir šlaunų kaulai yra priversti pasisukti į vidų kiekvieną kartą, kai einant išsilygina pėdos skliautas.

Pagerindami pėdų judesius, jūsų vidpadžiai taip pat padės sustiprinti tinkamą apatinės kūno dalies judėjimą. Taigi per kelias savaites po vidpadžių dėvėjimo galite tikėtis vizualinių vaikščiojimo pokyčių.

Tai savo ruožtu pagerins laikyseną, o tai būtina norint sumažinti bet kokio tipo nelygumus kairėje ir dešinėje kūno pusėse.

5. Rezultatų pagerinimas

Jei esate sportininkas, dėl pėdų laikysenos problemų, tokių kaip plokščias skliautas, jums gali kilti didesnė rizika susižeisti dėl per didelio krūvio. Šie sužalojimai dažnai atsiranda dėl pasikartojančio spaudimo, atsirandančio dėl nesveiko pėdos judėjimo.

Pavyzdžiui, jei esate bėgikas su plokščiomis pėdomis, jūsų pėdos nebus apsaugotos nuo smūgių , kurias kitu atveju sugeria pėdos skliautas. Taigi kiekvieną kartą, kai bėgiodami koja atsitrenks į žemę, šios jėgos veiks tiesiai į pėdą.

Be traumų, bendri laikysenos pokyčiai, kuriuos sukelia plokščias skliautas, taip pat gali turėti įtakos jūsų sporto rezultatams. Taip yra dėl plokščių pėdų poveikio kaulų ir raumenų išlyginimui.

Kaip treniruočių programų dalis, vidpadžiai yra puikus sprendimas sumažinti smūgius pėdai, kurie gali padėti sutaupyti energijos ir sumažinti traumų riziką.

6. Sumažina apatinės kūno dalies skausmus

Gali būti, kad varginantis skausmas apatinėje nugaros dalyje ar keliuose gali atsirasti dėl pėdos laikysenos problemų. Taip yra dėl ryšio tarp pėdų ir apatinės kūno dalies, įskaitant kulkšnis, kelius, klubus ir apatinę nugaros dalį.

Nors šis ryšys iš pradžių gali neatrodyti toks svarbus, plokščiapėdystė palaipsniui sukelia „domino efektą“ likusiai jūsų kūno daliai. Dėl netinkamo pėdų judėjimo kūnas prisitaiko, keičiant savo judėjimą.

Jei per ilgai nepaisysite šios problemos, ji pradės pasireikšti kaip skausmas kitose jūsų kūno vietose, įskaitant apatinę nugaros dalį. Štai kodėl nugaros skausmo gydymo programos taip pat turėtų apimti išsamią pėdų analizę.

Tai padės atmesti pėdos laikysenos problemas kaip galimą nugaros skausmo priežastį ir sudaryti tinkamus reabilitacijos planus.

7. Veiksminga ir nebrangu

Vidpadžiai yra lengviausias sprendimas palaikyti jūsų skliautus visą dieną, ypač lyginant su kitomis brangesnėmis galimybėmis.

Nors ekstremaliais atvejais gali prireikti operacijos, jūsų skliautas gali būti patogiai valdomos naudojant vidpadžius ankstyvosiose stadijose.

Be to, vidpadžiai padeda apsaugoti kojas nuo skausmingų sąlygų, kurios kitu atveju gali turėti įtakos jūsų gebėjimui normaliai vaikščioti.

Paprasčiausiai įdėję vidpadžius į savo batus išvengsite nuolatinių išlaidų medicininėms išlaidoms ir paslaugoms, skirtoms gydyti pėdų ligas ar apatinės kūno dalies skausmus. Tokiu būdu jūsų vidpadžiai ilgainiui bus ekonomiški.

Share this post

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


0
    0
    Jūsų Krepšelis
    Jūsų krepšelis tusčiasGrįšti į parduotuvę